Over mijzelf


Mijn naam is Elselijn Valter-Rote (1973). Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen.

Inmiddels ben ik ruim zesentwintig jaar werkzaam als therapeut.

 

Al heel jong wist ik dat ik therapeut wilde worden. Hierbij wilde ik voorbij de grenzen van het zichtbare gaan, voorbij de grenzen van leven en dood. Om een goede therapeut te zijn, is, naast voldoende levenservaring, een stevige basis aan opleidingen van belang.

 

  • Na Creatieve Therapie Drama aan de Hogeschool van Utrecht (1994) en Integratieve Kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (1999), heb ik jarenlang mijn eigen praktijk voor kindertherapie en ouderbegeleiding gehad.

  • In 2007 rondde ik de opleiding tot Emotioneel Helend Therapeut aan de Andromeda Academie af, een opleiding gebaseerd op het werk van Brandon Bays, De Helende Reis.

  • In dezelfde tijd werd ik door Henri de Vidal de Saint Germain onderwezen in regressie-, reïncarnatie- en dagdroomtherapie. Dit was voor mij Thuiskomen; het was het grootste puzzelstuk wat al mijn therapievormen verbond.

  • In 2015 rondde ik de opleiding Systemisch Werk en Familieopstellingen af aan de Academie Hypnos.

 

Ik heb altijd met beelden en verhalen gewerkt, en zo met het contact maken met iemands onbewuste. 

Door in de therapie met deze beelden aan het werk te gaan, is volledige emotionele heling mogelijk. En als de oude pijn is losgelaten, zullen blokkades oplossen, waardoor het zelfhelend vermogen van de mens weer op volle kracht zijn gang kan gaan!

 

Overige trainingen/ tools:

Familieopstellingen, Wounded Inner Child Therapy (Roy Martina), Imaginatievaardigheden (School voor Imaginatie), Voorouderregressie, Meergenerationele psychotraumatologie, Tekentherapie, Intuitive Massage (Californië, US), Intuïtieve Ontwikkeling, Medische Basiskennis, Lichttherapie, Energetisch Werk, Native American Teachings (Michigan, US).

 

Elselijn Psychosociaal Therapeut Bussum

Psychosociale therapie Het Gooi